SuperStar Katka Koščová prevzala Cenu mesta Prešov za rok 2005

21.06.2006 Prešov

Prešov 21. júna (TASR) - Prvá víťazka televíznej súťaže Slovensko hľadá SuperStar Katarína Koščová prevzala dnes v historickej sále Čierneho orla v Prešove C...
Prešov 21. júna (TASR) - Prvá víťazka televíznej súťaže Slovensko hľadá SuperStar Katarína Koščová prevzala dnes v historickej sále Čierneho orla v Prešove Cenu mesta Prešov za rok 2005.

Spolu s ňou toto symbolické výročné ocenenie mestskej samosprávy dostali Vasil Kormaník, rektor Gréckokatolíckeho kňazského seminára blahoslaveného biskupa P. P. Gojdiča v Prešove a Skautský oddiel, 112. zbor Prameň z prešovského najväčšieho sídliska Sekčov.
Koščová účastníkom 29. mimoriadneho slávnostného zasadnutia členov mestského parlamentu zaspievala aj dve piesne. Po skončení slávnostného aktu priznala pre TASR, že sa jej aj \"roztriasli trošku kolená\". \"Taký celkom zaujímavý, vzrušujúci pocit to bol, \" dodala.
Návrhy na udelenie ceny, ktorá je bez akejkoľvek finančnej odmeny, schválili členovia mestského parlamentu na zasadnutí 29. mája.
Koščovej ju pririekli za to, že v roku 2005 dôstojne reprezentovala mesto v oblasti hudobnej kultúry. Podľa schváleného návrhu \"jej umelecký výkon a skromné vystupovanie prinieslo mnoho pozitívnych emócií ľuďom mnohých profesií, zmýšľania a vyznania\". Ocenili aj jej zástoj pri benefičnom koncerte Resuscitácia, z ktorého výťažok bol použitý na zakúpenie prístrojov pre Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny miestnej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana. \"Jej sociálne cítenie demonštruje občiansku statočnosť, odvahu a porozumenie pre ľudí v tiesni a je pozitívnym príkladom pre dnešnú mladú generáciu, \" konštatuje sa v rozhodnutí o cene.
Cenu mesta Prešov udelili prvýkrát za rok 1999, predtým od roku 1996 bola užšie poňatá Cena mesta Prešov za kultúru.
 

Vyberte región

mark